| Castellsapera |
massa lluny de Barcelona i una mica d'imprevist, navegant per Wikiloc hem vist que podem anar fins a Matadepera i començar
amb el cim número #001.
Castellsapera es troba al Parc Natural de Sant
Llorenç del Mont i l’Obac. Podeu aparcar el cotxe al costat de la carretera,
aprop de la masia “La Barata”, al km 9 de la carretera BV-1221 que va de
Matadepera a Talamanca. Una mica passada
la Masia, trobareu unes
escales de fusta a mà esquerra que pugen amb la indicació “Cami Ral”, aquí comença el camí.
la Masia, trobareu unes
escales de fusta a mà esquerra que pugen amb la indicació “Cami Ral”, aquí comença el camí. | Inici del Camí Ral |
Després de pujar per les escales, hi ha algunes
cruïlles sense indicacions... nosaltres hem agafat sempre el camí de la dreta. Al
cap d’un parell o tres de cruïlles, ens en trobem una que sí que està
senyalitzada en un petit tronc tallat indicant la direcció per seguir
cap al “Font Cantarelles”.
cap al “Font Cantarelles”.| Indicació cap a "Font Cantarelles" |
En uns 20 minuts aprox des de que heu deixat
el cotxe, arribareu a la font després de creuar un petit pont de pedra.
Atenció, l’aigua no és potable. Tirem enrera tornant a creuar el pont de pedra,
i seguim la paret de pedra del torrent amunt uns 200 metres.
| Font de Cantarelles |
Més endavant,
trobareu el forn de calç, bastant curiós! El forn és una construcció antiga de pedra i
fang. Des de l’època romana i fins els segles XIX-XX, es fabricava la calç en
forns. En aquest cas es feia foc amb llenya i es transformava la pedra calcària
d’una pedrera propera entre 800 i 1000ºC. Es deshidratava la calç per
aconseguir propietats químiques que la feien més apta per a la construcció. El
procés tenia una durada de 4 a 7 dies, i un cop acabat es retiraven les pedres
de calç per la porta i es desfeien a mà, amb molins o corrons.
|
|
| Sostre de l'interior del forn |
Per poder pujar a dalt, hi ha diferents vies. La més concorreguda és la que hem fet nosaltres. Cal baixar pel "caminet" de la dreta del Queixal de Porc, com si volguéssim fer la volta pel seu costat.
| Queixal de Porc i Castellsapera |
| Desviació cap al cim |
Aquesta pujada fins al cim és bastant divertida a la part de dalt de tot; t'has d'enfilar per les arrels dels arbres en uns passos estrets per tal d'arribar a dalt de tot, on pots decidir si pujar a la roca de la dreta o la de l'esquerra. Des de dalt hi ha unes fantàstiques vistes a La Mola i a Montserrat, a més d'algun geocatxing...
| #001 |
| Geocatxing trobat |
| Vistes a Montserrat |
Per baixar, nosaltres hem desfet el mateix camí fins a les escales de fusta.
Valoració del cim
Dificultat 2/5 - Senzill, algun tram amb pedres i fulles amb risc de patinar. L'últim tram s'ha de grimpar amb l'ajuda de branques i arrels.
Entorn 3/5 - Vistes des del cim a Montserrat i La Mola.
Indicacions 1/5 - El camí no està indicat i hi ha molts caminets que poden despistar.
Per repetir? No
Per repetir? No

0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada